Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2009 12:10 - КЛОНИНГ - сериен филм
Автор: lilims Категория: Лични дневници   
Прочетен: 14955 Коментари: 12 Гласове:
1

Последна промяна: 28.05.2009 13:03


Клонинг-сериен филм

image

 
 
 
 
Клонинг
Замислете се какво бихте направили, ако един ден срещнете човек, който изключително много прилича на Вас, но е с 20 години по-млад?! И не просто прилича, а е ваше точно генетично копие ...... вашият КЛОНИНГ!

Как бихте реагирали, ако разберете за съществуването на такъв човек?! Как ще се почувствате от факта, че някой е създал Вас без ваше знание?

Или може би Вие сте Клонингът в една Матрица?
И ако наистина е така кой е човекът, обрекъл Ви да нямате собствена самоличност?

Това е сюжетът на най-новия сериал, разтърсил света със своята противоречивост – “КЛОНИНГ”.

Но не това е най-фрапиращото и странното. Сериалът е не просто сериал, а сапунен сериал. И не просто сапунен сериал, а сапунен сериал, който провокира не само обществото в цял свят, но и едни от най-големите таланти в света на науката, киното, музиката...


Провокацията

Клонирането – за или против! Обществената нагласа – готови ли сме за революцията в генното инженерство! Може ли подобна история, разказана в сапунен сериал да бъде средство за проучване на обществените нагласи по тази тема или средство за подготвяне на човешката психика за предстоящия научен прогрес.

Националната Нова телевизия е единствената в Източна Европа, която има изключителните права за излъчването на този безспорен хит. Ако искате да проследите цялата история /в 222 епизода/, ще можете да го направите от 16 февруари, всяка делнична вечер от 18.00.


Историята
 

Историята

Историята започва като във всеки друг сапунен сериал – с разказ за една вълнуваща, но забранена любов между момиче от мюсюлмански произход и млад бразилец – католик. Това е и първата сюжетна линия в сериала – религиозните различия, културната принадлежност и силата на любовта!

Жади (Джована Антонели) - млада мюсюлманка, родена и отраснала в Бразилия, е принудена да се върне в Мароко. Срещата й с един коренно различен свят е много тежка - тя трябва да се адаптира към една култура, различна от онази, която познава до момента. В този етап от живота си тя среща бразилеца Лукас - весел и романтичен младеж с планове за бъдещето. Той пътува заедно със своя брат близнак Диого, баща си и неговата годеница Ивет и семейния приятел, ученият Аугусто Албиери. Жади и Лукас се влюбват безумно от пръв поглед. Проблемът обаче е в различната им религиозна принадлежност. За да могат свободно да се обичат, те трябва да се опълчат срещу семействата си, срещу нормите и традициите.

Известно време след тяхната среща в живота на Лукас настъпва тежък момент. Един ден брат му Диого /с когото са свързани в загадачната и силна връзка на близнаците/ решава да се върне в Бразилия. Причината е разногласията, които има със своя баща... И точно тогава една ужасна трагедия слага край на живота му.

Смъртта на Диого и многото пречки пред тяхната любов водят до раздялата на Жади и Лукас. В продължение на 20 години Лукас рухва физически, плановете му се провалят и той губи идеалите си, заедно с някогашните нежност, романтичност и поетичност. Той става груб и суров. През това време Жади живее с мисълта, че е щяла да бъде много по-щастлива, ако се е била омъжила за него.

Къде в цялата тази история се появява Клонингът?

Клонингът

20 години по-късно историята получава своето естествено продължение. Всички герои се срещат отново. Жади се разочарова, опитвайки се да открие в 40-годишния Лукас следи от младежа, в когото някога е била влюбена. Тогава се появява Лео, клонингът, създаден без знанието на Лукас, от неговия кръстник, генния инженер Албиери. Клонингът не е Лукас, а образът, който Жади е обичала и съхранявала през целия си живот. Налице е необичаен триъгълник - Лукас се превръща в съперник на самия себе си. Появата на клонинга разтърсва из основи живота на останалите герои от този сериал.

Каква е истината за създаването на Клонинга...

Ученият, доктор Албиери, съкрушен от смъртта на единия от синовете на най-близкия си приятел Леонидас, решава да направи опит да създаде клонинг, вземайки без ничие знание клетки от живия близнак Лукас. Опитът се оказва успешен. Ражда се Лео /Леандро/.
В продължение на 20 години доктор Албиери успява да опази своето постижение в тайна. Успява да опази и Лео от всички, които познават семейството на Лукас. Но е безсилен към повика на сърцето и ... силата на гените. Лео решава да посети Мароко и историята започва отново...

Психологията

Това е същината на въпроса, поставен в сюжета на сериала!
Как се чувства Лео – не е ли ограничен той от силата на гените си, има ли собствена самоличност, може ли сам да определя съдбата си? Той самият себе си ли е или изпитва чувствата на друг човек? Какъв е всъщност - нормален човек или опит? Как ще го възприемат околните?

Как Лукас ще приеме Лео – като свой прероден брат близнак, като себе си, но преди 20 години или като свой огледален образ?

Бащата на Лукас, богатият Леонидас – това негов син ли е или негов внук? Негова плът и кръв ли е или не?

Майката на Лео – това дете не носи нейните гени, означава ли това, че тя не е негова майка?

Доктор Албиери – етично ли е постъпил, може ли да се опълчи човечеството срещу природата и имаме ли право да променяме естествените процеси от живота?


За серила
 

Теленовелата “Клонинг“ е създаден по романа на Глория Перес и филмиран от Жайме Монжардин, режисьор на нашумелия филм “Терра ностра”. В него умело се преплитат сюжети, чиито корени се крият в самия живот и са винаги актуални – търсенето на самоличност, културната раздвоеност, необяснимата зависимост между близнаците, клонирането, зависимостта от наркотици.

Телевизионният сериал “Клонинг” е създаден през 2001г. от бразилската компания “El Globo”. Всяка вечер над 85 милиона зрители в Бразилия сядат пред малкия екран, развълнувани от съдбата на героите. “Клонинг” е включен и във филмовата програма на веригата “Телемундо”, чрез която се разпространява в цяла Латинска Америка и САЩ. Теленовелата пожъна голям успех и в Русия.

За осъществяването на сериала снимачният екип и част от актьорите предприемат пътуване до Мароко, Северна Африка. В продължание на 40 дни, те посещават 5 града, пропътуват хиляди мили, търсейки най- красивите и впечатляващи пейзажи за тази суперпродукция. “Клонингът“ е истинска приказка от 1001 нощ и несъмнено ще грабне вниманието и сърцето на зрителите.


 





Тагове:   клонинг,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - kloningut
23.10.2009 13:35
tova e nai zavladqva6tiq fil n avsi4ki vremena
цитирай
2. анонимен - iskam pak da go gledam
14.04.2010 10:56
iskam pak da go gledam
цитирай
3. анонимен - Ot kude moga da go svalq?
09.07.2010 11:57
Molq vi kajete mi ot kude moga da imam vsi4ki epizodi s bg subs ili aydio ili pone na ang ?? Prerovih navsqkude i go namiram na rymunski i to ne vsi4ki epzodi :( 6te sum vi izkly4itelno blagodarna ako mi dadete link za svalqne! ( skype the.dark.lady1 ) Mersi predvaritelno!
цитирай
4. tvoreca - Неповторим
18.11.2010 12:17
От днес по БТВ започна излъчването на колумбийския римейк на сериала. Впечатленията ми от първия епизод са че музиката е слаба, освен това самата картинка е различна. В оригиналния филм цветовете бяха по наситени и музиката беше прекрасна.
цитирай
5. анонимен - Оригинала си е оригинал
23.11.2010 10:45
Тоя новия Клонинг по Бтв, нещо не става! Няма нищо общо с оригинала! А оригинала е наистина впечатляващ и завладяващ! Трябва Nova tv пак да го пуснат! По-страхотен филм от него не се сещам!!
цитирай
6. анонимен - Нищо не може да се сравни с оригин...
25.11.2010 11:29
Нищо не може да се сравни с оригинала, беше толкова пищен, а и бразилците са толкова страстни и музиката и танците бяха страхотни. Новият сериал е просто бледо копие
цитирай
7. анонимен - pusnete originala
25.11.2010 19:47
pusnete originala
цитирай
8. анонимен - за копието и оригинала
03.12.2010 11:25
Копието е доста бледо. Оригинальт беше блестящ!
цитирай
9. анонимен - мнение
07.01.2011 20:56
Пуснете повторението на колумбийския "Клонинг" рано сутрин, моля.
Ще се радвам да видя и великолепния бразилски "Клонинг" по-нататък.
цитирай
10. анонимен - анонимен
11.01.2011 00:46
Несъм гледала оригинала но колумбийския много ми харесва
цитирай
11. анонимен - varnete brazilskiq klonig
23.01.2011 19:54
varnete brazilskiq klonig
цитирай
12. анонимен - клонинг
18.02.2011 01:17
Като не ви харесва клонинг по бтв не го гледайте.Защо само мрънкате!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lilims
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2491624
Постинги: 627
Коментари: 1559
Гласове: 10984
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930