Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2011 13:59 - Супермоделите – преди и сега
Автор: lilims Категория: Лични дневници   
Прочетен: 16030 Коментари: 2 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Всички помним лицата от кориците на лъскавите списания – малките момиченца неистово желаеха като пораснат да приличат на Клаудия Шифър, Синди Каруфорд или Линда Еванджелиста, а подрастващите тинейджъри с трепет окичваха стените в стаята си с плакати на тези богини на красотата. Но времето минава, малките момиченца и момченца отдавна пораснаха, а какво се случи със супермоделите – успяха ли да запазят чара и красотата си недокоснати от годините или…? Вижте сами как са изглеждали преди и сега най-хубавите жени, станали символи и еталон за красота и изящество…


image



Ребека Ромейн (Rebecca Romijn, родена на 6 ноември 1972) е американска актриса (2000-днес) и бивш модел (1991-2001). Тя е една от красавиците, чиито божествени тела красяха прочутото „Swimsuit Issue“ на „Sports Illustrated“ и стана поредната манекенка, пробила в киното. Режисьорът на „Обичайните заподозрени“ Брайън Сингър й даде твърде запомняща се роля в „X-мен“ – ролята на Мистик, а в момента Ребека може да бъде видяна на ТВ екрана в ролята на Алексис Мийд в сериала „Грозната Бети“.

image
Наоми Кембъл (Naomi Campbell, родена на 22 май 1970) е английски модел от ямайски произход. За големия подиум е открита случайно когато е само на 15 и се разхожда по лондонския Covent Garden. Наоми Кембъл е първият чернокож модел, който се появява на кориците на списание TIME и на френското и английското издание на VOGUE. Връх в кариерата си Наоми достига в началото на 90-те, когато е сред най-популярните модели заедно с Клаудия Шифър, Синди Крауфорд, Линда Еванджелиста, Кейт Мос.

image
Синтия Ан „Синди“ Крауфорд (Cindy Crawford, родена на 20 февруари 1966) е бивш американски модел. Открита за модния подиум едва 16-годишна, Синди е най-голямата модна икона на 80-те и 90-те години на 20-ти век. Крауфорд се е появявала на кориците на списания повече от който и да било модел в историята. Нейният успех в моделството я прави знаменитост и води след себе си до роли в телевизията и киното. През 1998 г. Синди се омъжва за собственика на модни ресторанти в Ню Йорк и Лос Анджелис Ранд Гербер, от който днес има две момиченца. Това е вторият й брак след като през 1995 г. се разделя с актьора Ричард Гиър, с който са заедно 4 години.

image
Тайра Банкс (Tyra Banks, родена на 4 декември 1973) е американски бивш модел и телевизионна звезда. Тя е една от най-емблематичните и познати на публиката афро-американки в челните класации на световните топмодели. През 1991 година Банкс започва да учи в Loyola Marymouth University, когато елитна модна агенция възлага на 17-годишната красавица първия й ангажимен като модел. Тази работа дава успешен старт на дългата кариера на Тайра в модата: дефилира на десетки модни ревюта, става лице на разнообразни модни списания, реклами и билбордове, снима се за каталога на Victoria Secret и има две собствени ТВ шоута – „America’s Next Top Model“ и „The Tyra Banks Show“.

image

Дорийн Джанис Дикинсън (Janice Dickinson, родена на 15 февруари 1955) е американски модел, моден фотограф, актриса, телевизионна звезда и моден агент. Джанис Дикинсън е първият супермодел в света. Определят Джанис като лошото момиче на модата и шоубизнеса, защото името й непрекъснато се забърква в различни скандали. Кариерата и на супермодел започва в средата на 70-те и дълги години ликът й е навсякъде – от кориците на Vogue до рекламите на Calvin Klein и Versace. Именно Джанис въвежда термина „супермодел“ и е първата, която изисква работата й да бъде скъпоплатена, като по този начин проправя път за ерата на супер моделите, начело със Синди Крауфорд, Клаудия Шифър и Наоми Кембъл. Днес Джанис е майка на две деца, има доста неуспешни връзки зад гърба си, включително 3 брака, била е част от журито на „Следващият топмодел на Америка“ на Тайра Бенкс, а по-късно става собственичка на собствена модна агенция и продуцент на предаването „Модната агенция на Джанис Дикинсън“.

image
Кристи Търлингтън (Christy Turlington, родена на 2 януари 1969) е американски модел, една от най-големите грации на нашето време. Никога не е предполагала, че ще завладее света на модата. Още 14-годишна е забелязана от един фотограф в Маями и получава покана да работи в модна агенция. Кариерата й я отвежда до договори за реклами с козметичния гигант Мaybelline и с Саlvin Klein в периода от 1987 до 2007. Почти няма козметична марка, която да не й е предлагала договори за милиони, а Джорджо Армани веднъж споделил, че е обсебен от красотата й. И днес Кристи изглежда убийствено, спор няма!

image
Линда Еванджелиста (Linda Evangelista, родена на 10 май 1965) е канадски модел. Родена в Онтарио, Канада, в семейството на италиански емигранти. Въпреки строгото възпитание, което получава в духа на католическите традиции, едва 12-годишна тя знае, че иска да стане модел. С тази амбиция 3 години по-късно се явява на кастинг за конкурса „Мис тийн Ниагара“. Не се класира за финала, но получава интересно предложение от агент на нюйоркския филиал на агенция „Елит“ – той видял в нея бъдещ топмодел и така се започнало… Еванджелиста налага в модата нови образци на работа – всеки път е различна, всеки път с нов цвят на косата: веднъж е рижа, след това червенокоса, после брюнетка или блондинка. Прическата й е с едри къдрици ала Мерилин Монро или пък небрежна, в стил хипи. Това е Линда Еванджелиста – хамелеонът на подиума. Жената, която преди двадесет години каза, че не става от леглото за по-малко от 10 000 долара на ден, днес отново е на сцената.
image

Кати Айрланд (Kathy Ireland, родена на 20 март 1963) е бивш американски модел, актриса, главен изпълнителен директор и създател на едноименната си маркетингова компания „Kathy Ireland Worldwide“. На 17-годишна възраст Айрланд е „открита“ от агент на Elite Model и след завършване на гимназия започва работа като модел. Започвайки през 1984 година Айрланд се снима в рамките на 13 години последователно за изданието Sports Illustrated Swimsuit Issue, като за последно се появява на кориците му през 1994 (за трети път, а рекордът се държи от Ел Макферсън – цели 6 корици). Днес Кати е омъжена за доктор и има три деца.

image
Хелена Кристенсен (Helena Christensen, родена на 25 декември 1968 г. в Копенхаген) е датски модел, бивш ангел на Victoria Secret и кралица на красотата. Баща и е датчанин, а майка и перуанка, и може би от това омешване се е получил ефекта на невинно излъчване плюс женствен сексапил. Хелена започва кариерата си на модел на 9 годишна възраст. Звездата на топ-модела изгрява през 1986, когато печели конкурса за красота Мис Дания, представя страната си на Мис Вселена и подписва договор с модна агенция в Париж. През 1989г. след успешна сесия във френското издание на Elle, Хелена Кристенсен се озовава на корицата на Vogue, присъединявайки се към световните супермодели. Днес 40-годишната мис Дания все още блести със същата сила, а мъжете продължават да се трупат около нея. В списъка със завоеванията й блестят мъже като покойния Майкъл Хътчинс, Леонардо ди Каприо, Джош Хартнет и др., но засега тя живее с единственият – 11-годишният и син Мингус, дете от брака и с американския актьор Norman Reedus, с който се разделят след 5 години брак.

image

Кристи Бринкли (Christie Brinkley, родена на 2 февруари 1954) е американски модел, най-известна с трите си корици на Sports Illustrated Swimsuit Issue от края на 1970-те и началото на 1980, а в продължение на 20 години рекламира американската декоративна козметика „CoverGirl“. Първият й договор с тях датира от 1976 г., но пътищата им се разделят в средата на 90-те, когато манекенката се разделя и с прочутия си съпруг – поппевеца Били Джоел. Бринкли е работила също и като актриса, илюстратор, фотограф, писател и дизайнер, а освен това е и активист за правата на човека, животните и околната среда. След бракоразводната си битка с бившия си съпруг Питър Кук, Кристи Бринкли се зарече повече да не се омъжва, макар че досега е минавала под венчилото цели 4 пъти. Някогашен топмодел днес Кристи Бринкли се завръща като лице на марката „CoverGirl“.
image
Катрин „Кейт“ Ан Мос (Kate Moss, родена на 16 януари 1974) е английски модел, появявал се на над 300 корици на списания. Била само на 14, когато шефката на агенция за модели Сара Дукас я срещнала на нюйоркското летище „Кенеди“, докато се връщали от семейна ваканция на Бахамите, и я убедила, че трябва да започне работа веднага. Тинейджърката се оказала с 8 см по-ниска от минимума за професията (1,75 м), плоска като дъска, леко кривокрака. Вейчестата й фигура (45 кг) докарвала девойките до анорексия, а майките им – до истерия. Колежките й на подиума дори обявили такива габарити (84-58-89 вместо идеалните 90-60-90) за перверзия. В началото се снимала основно за младежки списания. Пробила с помощта на фотографката Корин Дей, която я снимала гола до кръста, а фотосът бил отпечатан на корицата на култовото сп.“The Face“. Кейт Мос е една от най-противоречивите личности на световната модна сцена. Слабата фигура, пристрастеността към наркотиците и бурният личен живот са запазена марка на топмодела. Връзката й с рокаджията Пийт Дохърти, съмненията за анорексия и кокаиновият скандал са най-честите теми, които медиите коментират през последните години. Въпреки това вече второ десетилетие в нейната кариера няма спад. Днес тя е най-богатият модел в родината си, а състоянието й се изчислява на близо 15 млн. лири стерлинги.



image

Ева Херцигова (Eva Herzigova, родена 10 март 1973) e чешка актриса и супермодел. Започва кариерата си на модел след като побеждава в конкурс за красота в Прага през 1989, когато е на 16 години. След като пристига в Париж, тя става популярен супермодел. Нейната първа известна поява е в кампанията Miss Wonderbra през 90-те. Участва в реклами на Guess, появява се в каталог на Victoria’s Secret и „Sports Illustrated“. Снима се в няколко филма, а през август 1994 позира гола за Плейбой. В периода 1996-1998 е била омъжена за Тико Торес, барабаниста на „Бон Джоуви“, а днес бившият топмодел има 3-годишен син от втория си съпруг италианският бизнесмен Григорио Марси.
image
Паулина Порижкова (Paulina Porizkova, родена на 9 април 1965) е чешки модел и актриса. Порижкова е първата от вълната спиращи дъха чешки модели. Паолина е открита от търсачите на модели случайно и скоро след това украсява кориците на водещите списания и представя дрехи на диктуващите модата дизайнери. Тя е супермодел още преди терминът да се появи на бял свят. През 80-те Паолина подписва рекламен договор с „Есте Лаудер“ за астрономическата за времето си сума от $6 млн. Дефилирайки по котешката пътечка тя печели по $10 000 на ден много преди Линда Еванджелиста да произнесе прочутата си фраза: „Не ставам от леглото за по-малко от 10 000.“ Започнала кариерата си на 15, Паолина Порижкова няколко пъти е влизала в листата на 10-те най-желани жени на земята. В момента тя отделя повече време за семейството си. Вече 20 години е женена за музиканта Рик Окесък от група „Дъ Карс“, от който има две момчета.


image

Ники Тейлър (Niki Taylor, родена на 5 март 1975) е американски модел. Когато е на 13, Тейлър подписва договор с модна агенция Irene Marie Models в Южна Флорида. Там тя се запознава с фотографа Жан Ренард, който по-късно става неин мениджър. В последствие печели конкурса Fresh Faces в Ню Йорк и подписва договор за $ 500 000. Първата и поява на корица на списание е през август 1989 за сп.“Seventeen“ когато е само 14-годишна. На следващата година изгрява и на корицата на „Воуг“ и така става най-младата манекенка, появявала се на корицата на списание Vogue. Има зад гърба си над 200 корици на елитни издания. През май 1996 г. се появява на корицата на 6 водещи списания едновременно: Allure, Vogue, Elle, Self, Shape и Marie Claire, като този рекорд не е подобрен от никоя нейна колежка. Участвала е в някои от най-успешните рекламни кампании на марки като Cover Girl, Liz Claiborne, Nokia, Ellen Tracy, Lee Jeans и мн. др. Ники има близнаци – 11-годишните Джейк и Хънтър, от бившия си съпруг Мат Мартинес, с когото е разведена от 1996 г.
На 2 май 2001 Ники преживява зверска автомобилна катастрофа. Приятелят и загубва контрол върху автомобила и го удря челно в електрически стълб. Ники е била на предната седалка, с предпазен колан. Първоначално тя си мислела, че е невредима – няма нито една външна рана, дори синина. После обаче се оказва, че Ники има множество тежки вътрешни наранявания и разкъсвания. Хирурзите правят над 40 операции, за да я спасят, като при всяка от тях казвали на роднините да се готвят за най-лошото. Но Ники е борец и успява да се завърне от оня свят. „Онова, което поддържаше жаждата ми за живот, беше желанието да видя своите момчета отново“, споделя Ники Тейлър.

image
Клаудия Шифър (Claudia Schiffer, родена на 25 август 1970) е немски модел и актриса, която достига до върха на популярността си през 1990-те години, първоначално поради поразително си прилика с Бриджит Бардо. Шифър е един от най-успешните модели в света, като се появява на над 500 корици на списания. Форбс оценява нейното състояние на около $ 55 милиона. Като ученичка иска да стане адвокат и работи в кантората на баща си. Но бъдещето и на правистка рязко се променя когато в една октомврийска вечер на 1987 Клаудия и група съученици са на дискотека в нощен клуб в Дюселдорф. Там седемнадесетгодишната русокоска е забелязана от Майкъл Ливитън, директорът на агенция „Metropolitan Model Agency“. След много увещания майката и бащата разрешават Клаудия да подпише договор и да замине за Париж… Кариерата на германката тръгва със светкавична скорост, когато е избрана от Карл Лагерфелд за лице на модната къща Chanel. А успешното стъпване на Шифер на американския пазар се дължи на великолепната рекламна кампания на джинсите Guess. Следват договори с Revlon, Chanel, модни дефилета с дрехи на Versace, D&G, снимки за каталози. През 2000 г. Шифер бе призната за най-високо платения супер-модел на XX век. В периода 1994-1999 Клаудия се среща с мага Дейвид Копърфийлд, а през май 2002 германката се омъжва за филмовия продуцент Матю Вон. Тези дни стана ясно, че двамата очакват третото си дете – вече имат момченце и момиченце: 6-годишния Каспар и 5-годишната Клементайн.

image

Карен Мулдер (Karen Mulder, родена на 1 юни 1968) е бивш холандски модел. Кариерата на Мулдер започва през 1980 година след като печели конкурс за момиче на Elite model. Това я изстрелва на подиума на марки като Chanel, Valentino, Cйline и Versace. Заедно с колежките си Линда Еванджелиста, Синди Крофърд и Тайра Бенкс, Карен започва да печели колосални суми. Преди да напусне подиума най-високата сума, която получава само за ден работа е 10 000 британски лири. Тя е на корицата на Vogue много по-често от колежките си, а именно от модната библия я определят като „блондинката с класа“. Появите й като лице на Victoria’s Secret още повече затвърждават статута й на един от най-желаните модели в света.

През 2001 година, след като се оттегля от работата си, Мулдер прави изненадващи признания. Тя е единственият супер модел, който си позволи да коментира, че тя и някои нейни колежки са използвани като секс-робини на политици и бизнесмени. Думите й предизвикват истински фурор в модната индустрия. Отдавна се говори, че супермоделите извършват и други дейности под прикритието на големите модни агенции. После обаче Карен Мулдер стигна много далеч – обвинява самият принц Албер в изнасилване. Естествено, оказва се, че това не е вярно и така светът разбира, че една от най-красивите жени на модния подиум страда от психическо разстройство. Същата година Мулдер влиза в психиатрична клиника с диагноза хронична депресия, като Карен обвинява наркотиците за това. Според нея всички модели посягат към наркотиците. Състоянието на Мулдер започва да се влошава още повече и година по-късно прави опит за самоубийство чрез ударна доза приспивателни. Спасена е по чудо. Единствената близка колежка и приятелка й остава Карла Бруни, но и тя е безсилна да помогне на Карен. Любовният живот на супермодела също не е сред най-успешните: на 20 се омъжва за френски фотограф, на 21 се развежда. После следват редица мимолетни връзки и до днес нито една от тях не трае дълго.


image

Ел Макферсън (Elle Macpherson, родена на 29 март 1964) е австралийски модел, актриса и бизнес дама. Истинското и име е Еленор Гол. След развода на родителите си тя е отгледана от своята майка. Ел е забелязана от известен фотограф съвсем случайно на снежните писти на Аспен през 1981 и само на 15 тя напуска родна земя и заминава за Америка. През 1986 година сред редица дефилета в Щатите, елитното списание „Тайм“ си търси манекенка за корицата. Нещо, което елитарното издание никога не е правило до този момент. От „Тайм“ се спират на Ел не само заради перфектните й мерки, а и поради факта, че тя е сред манекенките, които имат харизма. Така Макферсън става първата манекенка на корицата на сериозно списание като „Тайм“. След тази корица животът на австралийката се променя коренно, тя дефилира за най-известните имена в бранша и скоро целият свят знае името й. Когато виждат снимката, редакторите на „Sports Illustrated“ веднага викат Ел Макферсън на среща. Искат да я наемат за реклами в специализираното приложение за бански костюми. Самата Ел нахлува в редакцията и се съблича чисто гола в кабинета на главната редакторка, за да докаже, че първо има перфектно тяло и без Фотошоп и второ – ако тя, Ел, украси корицата им, то това трябва да бъде най-продаваният им брой. Естествено така и става -броят с Ел на изданието е най-продаваният, а оттогава насам всички наричат австралийката „Тялото“. Следват шумни партита и купони с най-близките й приятелки – Кристи Търлингтън, Клаудия Шифър и Синди Крофорд, с които заедно основат печелившата верига заведения „Фешън кафе“.

Междувременно обаче Ел се ориентира и към Холивуд. Дебютът й като актриса е във филма „Алис“ (1990). Следват „Сирени“ (1994), „Огледалото има две страни“, „Ако Луси падне“ и „Джейн Айри“ (1996), „Острието“ и „Батман и Робин“ (1997). Във връзка с кариерата й на филмова звезда и супермодел Макферсън се доказва и като добра бизнесдама. Тя създава печеливша компания за бельо в Австралия, която още първата година прави оборот от 3 млн. долара. Много скоро тя надминава по доходи почти всички красавици от модния подиум и през 1999 вече е най-богатата манекенка в света със състояние от 38.1 милиона долара.

През 1998 година кариерата на Ел приключва. Манекенката се запознава с швейцарския милиардер Арпад Бюсон. Следват близо девет години съвместен живот и две деца. В момента Ел се занимава с бизнес и е мениджър на компания за сърф облекла и продукти, наречена Hot Tuna. Тя е първият супермодел, чийто лик е стоял на пощенски марки. Разведена е и търси мъжа на живота си.



image

Шерил Тийгс (Cheryl Tiegs, родена на 25 септември 1947) е американски модел и актриса. Тя е първа от съвременните супермодели. Нейната ослепителна усмивка и стройна фигура въплащават класическия, атлетичен калифорнийски вид. Преди да стане на 17, Тийгс вече е снимана за корицата на Glamour, а кориците на Harper’s Bazaar, ELLE, TIME, и Vogue са следващите. Славата и обаче се дължи на дългогодишното й участие в изданията с бански костюми на Sports Illustrated, където тя е на корицата за 1970, 1975 и 1983 година. Докато позира за изданието през 1978 г., тя се гмурка за малко във водата, облечена в бял памучен бански с имитация на рибарска мрежа. Когато се показва отново на повърхността на водата фотографите се скупчват около нея и я молят да позира за малко повече от планираното – около 50 минути. Тя няма идея защо фотографите изведнъж се заинтересуват толкова от нея. Разбира какво става едва когато вижда окончателния вид на снимките от сесията: когато е мокър, банският е почти напълно прозрачен. Фотосесията била такъв хит, че Sports Illustrated я канят за снимки още 14 пъти.

Шерил се жени и развежда четири пъти за: Стан Драготи (1970-1979), Питър Хил Биърд (1981-1983), Антъни Пек (син на известният актьор Грегъри Пек) (1990-1995) и Род Страйкър(1998-2001). От Тони Пек има един син, а от Род Страйкър – две момчета близнаци.


image
Стефани Сиймор (Stephanie Seymour, родена на 23 юли, 1968) е американски модел и актриса. Сиймор се е снимала за много модни списания и дизайнери и се появява на над 300 корици на списания. На 14-годишна възраст прави първите си снимки за местен вестник, а през 1983 г. се явява на конкурса Elite Model Management (днешният Elite Model Look), който обаче не успява да спечели. В края на 80-те и началото на 90-те Стефани се появява многократно на страниците на списанието Sports Illustrated swimsuit issue и на корицата на Vogue. През този период Сиймор е основен модел на бельо в каталозите на сравнително новата компания Victoria’s Secret. През март 1991 и февруари 1993 Сиймор позира за сп.“Плейбой“.

Едва 16 годишна Стефани започва връзка с Джон Казабланкас, собственик на Elite Model Management, който по това време е женен за друга манекенка. По-късно Сиймор има връзка с вокалиста на Guns N’ Roses Аксел Роуз, с който се разделя след бурен скандал. Зад гърба си има два брака и 4 деца: първото се ражда от съжителството и с Томи Андрюс (1989-1990), а другите са от бившият и съпруг Питър Брант (1995-2009).


image
Туиги (Twiggy) (с истинско име Lesley Hornby, родена на 19 септември 1949) е английски модел, актриса и певица. Модната й кариера започва на 17 години и директно се появява по кориците на списанията. Женското списание „Мирър“ търси момичета като нея – млади и слаби, които да станат част от новата концепция. Туиги е напълно различна от предходните звезди. Тя не е сексапилна, нечовешки слаба е, без бюст, с изпито лице, огромни очи и един странен, бунтарски и навъсен поглед. Всичко това, наред с късата коса и прегърбения й силует на дете, липсата на каквато и да е женственост, се превръща в нейна запазена марка. Не след дълго Туиги се превръща в продукт. Тя е първият познат по цял свят топмодел. И макар, че кариерата и на модел е много кратка, едва 4 години, всъщност е един от най-успешните супермодели, емблема на 60-те години, първият топмодел и невероятно сполучлив бизнес продукт. През 1967г. на пазара се появява какво ли не, носещо нейното име и лик – кутии за обяд, изкуствени мигли, дъждобрани, а собствена модна линия. Появява се дори Туиги-Барби!

Туиги пристига в Америка през 1967г. и все още не подозира каква звезда е – преследват я папараци, фенове… През 1966г. е обявена за Лице на годината на лондонския „Daily express“, а през 1971г. се снима в джаз-мюзикъла „The Boy Friend“. За тази роля получава „Златен глобус“. Следва цяла поредица от доста успешни филми, а на снимачната площадка Туиги среща и бъдещия си мъж – актьора Майкъл Уитни, с когото остава до неговата смърт. Години по-късно, вече като преуспяла актриса, тя среща Лейт Уолсън, също актьор, а оказва се – бъдещ съпруг, чието фамилно име приема като добавка към артистичния си псевдоним в своята актьорска кариера. Така Туиги Уолсън се превръща в звезда на Бродуей, получава номинации за наградата „Тони“. Водеща е и на телевизионни предавания, а после пък става жури в предаването „America’s next top models“, поканена лично от Тайра Банкс.

Десетилетия, след като за първи път застава пред фотоапарата и е въздигната като „първия супермодел“, Туиги все още изглежда невероятно и освен че продължава да моделства за редица компании, тя вече е и жена на бизнеса със собствена колекция облекло и спално бельо. А освен това наскоро издаде и книга „A Guide to Looking and Feeling Fabulous Over Forty“ („Ръководство за това, как да изглеждаме и да се чувстваме приказно над 40 години“).


image
Иман Мохамед Абдулмаджиит или както е известна по целия свят просто като Иман (Iman, което означава „вяра“ на арабски) (родена на 25 юли 1955), е сомалийски модел, актриса и бизнес дама. Иман е първият чернокож супермодел. Тя олицетворява отворените обществени идеали на 70-те години и внася екзотична еротика. Така сомалийката се превръща в перфектния модел за доминиращия по онова време дизайнер Ив Сен Лоран, който през 1976 година дори я нарича „жена-мечта“. Открита от американският фотограф Питър Биърд докато е студентка в Nairobi University, а в последствие се премества в Съединените щати, за да започне кариерата си на модел. Първият и ангажимент е за Vogue през 1976 г. и много скоро ликът и украсява десетки престижни списания. Иман има моментален успех в света на модата и става муза на много от най-добрите дизайнери, включително Джани Версаче, Калвин Клайн, Дона Каран и Ив Сен Лоран. В личен план Иман има зад гърба си 2 неуспешни брака, а от 1991 г. е щастливо омъжена за певеца Дейвид Бауи, от който има 10-годишна дъщеричка Александрия Зара Джоунс. От предишния си брак със спортната звезда Спенсър Хейууд тя има 32-годишна дъщеря на име Зулека, а Дейвид Бауи пък е баща на 39-годишния Дънкан.



image
Джери Хол Фей (Jerry Hall, родена на 2 юли 1956) е американски модел и актриса, известна също и с дългосрочната си връзката с Мик Джагър. Джери се качва още на 16 години на модната сцена, за да завоюва бързо световна слава. Става рекламно лице на Ив Сен Лоран и „Ревлон“, играе на сцената, участва във филми, пише автобиографична книга, която става бестселър. Фронтменът на „Ролинг Стоунс“ и супермоделът се запознават през 1977 г. Оженват се на индонезийския остров Бали през 1990 г. и им се раждат 4 деца. През 1999 г. Джери Хол подава молба за развод, след като разбира, че мъжът й чака дете от моделката Лусиана Хименес. По онова време състоянието на Мик се оценява на 325 милиона долара и тъй като двамата с Джери не са подписвали брачно споразумение, тя трябва да получи половината от това богатство. Адвокатът на Джагър обаче успява да убеди съдията, че сключеният им в Индонезия брак не е валиден в САЩ и Хол е принудена да се примири със сумата от 15 милиона долара.













Гласувай:
9



1. kosara2008 - чудесно си отморих
20.02.2011 10:20
при теб,Слънчево момиче,тенкс :)
цитирай
2. iliada - Интересно и логично-
20.02.2011 20:56
всичко е временно!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lilims
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2490512
Постинги: 627
Коментари: 1559
Гласове: 10984
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930