Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2012 08:42 - Пещерата на Тръстиковата флейта
Автор: lilims Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4143 Коментари: 5 Гласове:
5



image

"Пещерата на Тръстикова флейта" е най-голямата и най-красива карстова пещера в туристическия град Гуилин, Китай. Но красивото име на тази древна пещера бледнее пред несравнимата красота на залите й.

image

Гуилин е древен, живописен град, разположен в южен Китай. Наричат го " най-красивият град в Небесното кралство". Той се е превърнал в желана туристическа дестинация, благодарение на красивата си природа.

Някога по тези места е имало океан. Природните катаклизми са накарали водата да се отдръпне, издигайки на повърхността фантастични планини с уникални клируси, цепнатини, пещери и каверни.

image

На северозапад, на 7 км от центъра на града се намира планината Гуанминшан. На нейния южен склон се намира скалата "Тръстикова флейта", а в скалата се намира уникалната пещера, наречена "Пещерата на тръстиковата флейта". Тя е система от пещери и тунели с множество сталактити и сталагмити и е една от най-известните пещери.

image

Тази карстова пещера достига до дълбочина 240 метра, а първите туристи-посетители са влезли в нея преди ...1300 години.

image

Името й напълно отговаря на изгледа й, тъй като от сводовете на пещерата висят стотици малки сталактити, които наподобяват флейти. Но всъщност тя е получила своето наименование благодарение на бамбука, който расте по хълмовете около пещерата. Местните жители го използвали за изработка на музикалния инструмент флейта.

image

Дължината на туристическия маршрут е почти 500 метра, а картините които се разкриват пред очите на посетителя са фантастични. Причудливи образувания от сталактити и сталагмити, интригуващи каменни образувания и каменни стълбове. Обиколката на пещерата продължава около 1 час. Осветените сталактити рисуват картини, които по китайска традиция поетично са наречени "Кристалният дворец на краля дракон".

image

Благодарение на уникалното осветление и отраженията в подземното езеро, туристите наблюдават каменни картини, които също са наречени с поетични имена: "Кристален дворец", "Кулата на дракона" и др. Пещерата е образувана вследствие на разрушаването на кварцови скали от водата. Наричат пещерата образно природен дворец, а въображението ни ще донарисува павилиони, величествени палати и райски градини.

Според легендата, откривател на пещерата бил селянин, който скитал из тези места и случайно пропаднал в една пукнатина. Тя се оказала и вход за пещерата.

image

Разбира се, днес пещерата има съвършенно друг изглед от временат, когато за пръв път я е посетил човек. Сега сталагтитите и сталагмитите преливат в разнообразни цветови нюанси благодарение на яркото осветление. С времето "Пещерата на тръстиковата флейта" се е превърнала в желана туристическа атракция. Вътрешността й е разделена на няколко зали. В една от тях има езеро, което е от най-прекрасните подземни езера в света.

image

За съжаление на многочислените туристи, които имат желание да запечатат тази красота в снимки, това се оказва не толкова просто: без специално фотографско оборудване не се получават качествени снимки, въпреки доброто осветление.

Неподвластният на времето местен пейзаж дълго време е бил недостъпен за западните туристи. Едва през 1973 година град Туилин е открит за чуждестранни туристи и бързо става една от най-атрактивните туристически дестинации.

image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image BellaDonna

 



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pevetsa - Уникална, и със светлините е нап...
28.02.2012 13:33
Уникална, и със светлините е направо вълшебна пещера, благодаря :)))))
цитирай
2. stela50 - Божествено и величествено ... невероятна красота :)))
28.02.2012 14:45
Благодаря за възможността да посетим това
невероятно кътче на света ...
Поздрави и прегръдки !
цитирай
3. lilims - Приказна красота....
28.02.2012 21:27
Приказна красота....
цитирай
4. mmmmmmmmm - Невероятно!:)
28.02.2012 21:44
Невероятно!:))))
цитирай
5. asteya - Прелест!
29.02.2012 00:25
Пожелавам ти да я посетиш някой ден :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lilims
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2490124
Постинги: 627
Коментари: 1559
Гласове: 10984
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930