Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2012 20:10 - За да живеете дълго, много дълго, още по-дълго...
Автор: lilims Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2490 Коментари: 8 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


image

Не, този път няма да споменаваме столетниците от остров Крит и планините на Грузия, няма да говорим за тибетските старци , достигнали почти библейска възраст... Така или иначе животът на всеки човек завършва по един и същ начин, а въпросът с безсмъртието е твърде далеч от своето решение. Много глупаво обаче ще бъде и да се простите с белия свят значително по-рано от положеното. Какво всъщност трябва да направите, за да успеете да се повеселите на воля на сватбата на някой от правнуците си?

Железен скелет
+ 3 години

Костната система на мъжа достига най-голямата си здравина на прага на третото му десетилетие, после постепенно започва да губи това ценно свойство. За да не се случи това, приложете физическа сила - става въпрос за енергична гимнастика, фитнес, редовно ходене пеша с бърза крачка, вдигане на тежести. Все с цел да укрепите костите си. Също така не забравяйте, че на ден трябва да изяждате минимум 200 г кисело мляко или 150 г сирене, пълни с жизненоважния за Вас калций.

Тайната на фараоните
+ 4 години

Докато строели пирамиди за господарите си, египетските роби консумирали огромни количества чесън. В резултат умирали от паднал върху главите им сфинкс или от камшика на надзирателя, но не и от рак. Работата е там, че веществата, съдържащи се в чесъна, се борят успешно с този бич на човечеството. Така че яжте предимно суров чесън, а в готовите ястия го добавяйте не по-рано от 10 минути преди края на процеса. Иначе ползата от подправката ще бъде минимална.

Минете на червено... вино
+ 3 години
Захарта от подсладените газирани напитки встъпва в активна реакция с протеините на кожата, вследствие на което предизвиква преждевременното ѝ стареене, твърдят австралийски учени. Те Ви препоръчват горещо да минете от кола на червено вино - не повече от 3 чаши дневно. Напитката не само повишава настроението, но и удължава живота с цели 3 години!

Воден свят
+ 30 години

Не, грешка няма! Именно с толкова е нараснала средната продължителност на живота през последното столетие. Ще попитате защо? Заради по-доброто пречистване на водата за пиене! поглъщайки не по-малко от 2л H2O дневно, Вие не само ще доживеете до преклонна старост, но и ще я посрещнете с благородна осанка - за да запази гъвкавостта си, гръбначният стълб се нуждае от постоянно овлажняване.

Насън и наяве
+ 7 години

Една от причините жените да живеят по-дълго от мъжете е добрият им сън. Нежният пол се е изхитрил дотолкова, че се радва на около 70 минути дълбок сън дневно, а както знаем, именно тази фаза е най-важна за пълноценното възстановяване на организма. В същото време силният пол пребивава във въпросната фаза само 40 минути дневно. Изходът е един - не изпускайте шанса да си поспите добре. Главно условие за това е пълната тъмнина в спалнята и достъпът на чист въздух до нея.

Дишайте!
+ 25 години


В момента, в който отваряте очи сутрин, започвайте да вдишвате и издишвате максимално дълбоко - поне десетина пъти. Целта? Да не позволите на белите си дробове да се свият по-рано, отколкото им е писано - с течение на времето техният обем намалява. Правите ли редовно дихателното упражнение, през седмото си десетилетие ще разполагате с бели дробове на 45-годишен човек.

Благословена тишина
+ 3 години

Точно с толкова ще се удължи животът Ви, ако поддържате кръвното си налягане в границите на нормалното. Започнете да работите по въпроса, като първо разберете от личния си лекар кои показатели са оптимални конкретно за Вас. После много учтиво помолете колегите си да пазят тишина - шумът на работното място повишава кръвното налягане.

Отворете уста
+ 6,5 години

Здравите зъби и венци не само ще Ви позволят да ходите с блажена усмивка на лице, но и ще запазят здравето на целия Ви организъм. Имайте предвид, че инфекцията, загнездила се в устната кухина, непременно ще поиска да попътешества из тялото Ви, съсипвайки го малко по малко. Затова мийте зъбите си два-три пъти на ден за по 2 минути, като не забравяте да прокарвате четката и по цялата повърхност на езика си в посока отзад напред.

Правилната комбинация
+ 6 години

Сигурно знаете всичко за вредата от лошия холестерол. Също така сте наясно, че трябва да ядете повече зеленчуци, плодове, бобови растения, ядки и по-малко пържени картофи, бекон, торти. Оказва се обаче, че консумирането на полезна храна не е достатъчно. Важни са правилните
съчетания. Така например, ако обядвате с риба, задушена със зеленчуци и малко чесън, пийнете чаша вино, след което изяжте една ябълка и парченце шоколад с лешници, спадането на лошия холестерол до нивото на Марианската падина Ви е вързано в кърпа.

Почти като Швейк
+ 1 година

Повишете нивото на добрия си холестерол с помощта на чаша бира: една, а не две или три! Пенливата напитка, приемана в умерени количества, противодейства на стреса, стимулира работата на кръвоносната система, премахва напрежението, лекува от безсъние и свежда до минимум риска да станете жертва на инфаркт.

Четириноги съюзници

+ 7 години

Домашните любимци са не само най-верните, но и най-полезните Ви приятели. Редовното общуване с тях води до отделянето - и в организма на животното, и във Вашия, на серотонин, пролактин и окситоцин, известни като хормони на щастието.

И ръката, и сърцето
+ 2 години

Ергенското съществуване си има множество приятни страни, но пък дългият и щастлив брак повишава чувствително надеждите Ви да доживеете до дълбока старост. В същото време разводът и свързаният с него стрес определено намаляват броя на отредените Ви години.

Намерете си приятели
+ 2 години
Дори общуването със себеподобни да предизвиква у Вас непреодолима скука, поддържайте истинска дружба поне с трима представители на собствения си пол, за предпочитане с различни от Вашите интереси. Приятелските срещи подобряват настроението, повишават самочувствието, помагат в борбата с безсънието и даже с болестите.

BellaDonna





Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stela50 - О, не искам дълго ... или още по- дълго ...
21.04.2012 20:14
Но е забавно и сериозно .
Хубава вечер , Лили !
цитирай
2. lilims - Но е забавно и сериозно. Хубава в...
21.04.2012 20:22
stela50 написа:
Но е забавно и сериозно .
Хубава вечер , Лили !


Приятна съботна вечер!!!
цитирай
3. karambol5 - Старателно записвам :))))))))...
21.04.2012 20:56
Старателно записвам :))))))))))))
цитирай
4. lilims - Старателно записвам :))))))))...
21.04.2012 21:01
karambol5 написа:
Старателно записвам :))))))))))))


ок, ще ти направя проверка след 100 години :)
цитирай
5. hristo27 - Значи ако дишам дълбоко и пия по 2 л на ...
22.04.2012 09:03
Значи ако дишам дълбоко и пия по 2 л на ден ще живея +55 години?
Започвам от днес.:)))
цитирай
6. makont - Боже, а от какво ще умрем?
22.04.2012 18:50
Ех, ако живеехме по правилата, сигурно щяхме да сме връстници на орлите или костенурките, но поне можем да опитаме. Усмивки от мен!
цитирай
7. lilims - Значи ако дишам дълбоко и пия по 2 л на ...
22.04.2012 19:18
hristo27 написа:
Значи ако дишам дълбоко и пия по 2 л на ден ще живея +55 години?
Започвам от днес.:)))



Успех :)
цитирай
8. lilims - Ех, ако живеехме по правилата, с...
22.04.2012 19:19
makont написа:
Ех, ако живеехме по правилата, сигурно щяхме да сме връстници на орлите или костенурките, но поне можем да опитаме. Усмивки от мен!



кой ще ни изтърпи толкова :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lilims
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2490082
Постинги: 627
Коментари: 1559
Гласове: 10984
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930